Een jaar geleden: tuinpad van houtsnippers

Een jaar geleden… stond er een Amsterdammertje op de plek waar de krentenboom moest komen. Toen alle 722 grindtegels opgehaald waren via Marktplaats, strooiden we houtsnippers en markeerden het tijdelijke pad met losse stenen. 

Liever zwarte voetstappen

Was dat een handige keuze? Nou… met houtsnippers maak je een meterslang tuinpad binnen een half uur, de snippers lopen lekker en zakken langzaam in de grond waar ze de aarde lekker luchtig maken. Dat zijn voordelen. Jammer dat de houtsnippers zo lekker mee veren dat ze tussen je profielzool blijven plakken tot je door het huis banjert. Als tuingelukszoeker ben ik niet bang voor zwarte voetstappen op de vloer, maar in de afgelopen winter stond ik dagelijks de vloer te vegen om de houtsnippers af te voeren. Ik was best opgelucht toen we in het voorjaar de houtsnippers begroeven onder een laag kiezels.  

Gepubliceerd door suzannehemmer

Tuinvrouw, tekstschrijver en communicatieadviseur met passie voor de zorg én natuur-moestuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: