Blauwe regen verdubbelen

Zodra we de grindtegels optilden, zagen we ze liggen; zwarte wortels van de blauwe regen uit de buurtuin die meters ver reikten om op een tegelvrije plek omhoog te kunnen schieten. Een zinloos avontuur bij de vorige bewoners van ons huis:

Zo werden de 722 grindtegels aangeprezen in de verkoopbrochure.

Rechts op de foto hangt de blauwe regen over de schutting. De oppervlakkige kabels trokken we omhoog en rolden we op als tuinslangen. Aan de voet van de schutting knipte ik ze af.

Verdubbeltruc

Afgelopen najaar kwam ik de stekjes tegen van de kabels die zich veel dieper onder de grindtegels hadden uitgestrekt. Toen ik die takjes omhoog trok, had ik zo een meter kabel in mijn handen mét een 20 cm lang takje van de blauwe regen. Een puntgaaf, goed geworteld stekje op een stammetje; precies zoals je ze afrekent bij het tuincentrum. Deze kabels heb ik om een bamboestok gedraaid en opgebonden tegen de schutting. Over (best wel) wat seizoenen groeien er op meerdere plekken stammetjes langs de schutting omhoog. En kijken we in het voorjaar tegen een golf vol paarse bloemtrossen. Je moet er even doorheen kijken…

Gepubliceerd door suzannehemmer

Tuinvrouw, tekstschrijver en communicatieadviseur met passie voor de zorg én natuur-moestuinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: