Boerenkool en snijbiet

Wat als de rode klaver, de papaver en de salie in elkaar storten als het gaat vriezen? Ik wilde niet weer een winter lang uitkijken over een donkere tuinvlakte. Afgelopen zomer zaaide ik daarom boerenkool en snijbiet om er zeker van te zijn dat er nog iets zou zijn om naar kijken, voordat de krokussen opkomen. Wat een ontdekkingen; zelfs op deze nog-niet-zo-voedzame bodem groeit boerenkool; snijbiet (five colours) blijkt zelfs winterhard; en ik was even vergeten dat de halfvergane papaverbollen en de doorzichtige lampionnen van het zegekruid nog heel lang stand houden, gelukkig.

Zaden bestellen: snijbiet ‘five colours’ bij de Bolster

Gepubliceerd door suzannehemmer

Tuinvrouw, tekstschrijver en communicatieadviseur met passie voor de zorg én natuur-moestuinen.

2 gedachten over “Boerenkool en snijbiet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: