Over

Suzanne Hemmer

Tuinvrouw, tekstschrijver, communicatieadviseur

Mijn wortels liggen in de communicatie voor een breed publiek; als (eind)redacteur en communicatieadviseur. Ondertussen maak ik ook werk van mijn andere passie: tuinieren!

In andermans tuin

Snoeien in een Amsterdamse binnentuin.

In het kielzog van hovenier Sonja Loomans heb ik tuinen onderhouden voor Verenigingen van Eigenaren en particulieren in Amsterdam. Sonja heeft me veel geleerd over het verzorgen van tuinen tijdens alle seizoenen.

Tijdens de opleiding Tuinarchitectuur heb ik me verder verdiept in het ontwerpen van tuinen en maken van beplantingsplannen.

Voor tijdschrift Home & Garden en de tuinspecials van Libelle schrijf ik over de ervaringen van tuineigenaren, kwekers en ontwerpers.

Onze moestuin

Echinacea in de moestuin

Samen met mijn vriendin Emmy heb ik een moestuin boordevol bloemen, zodat we altijd een bosje kunnen plukken uit onze eigen tuin. Inmiddels groeien er ook kruiden, groenten en fruit.

Mijn achtertuin

Wadi in de achtertuin

In de zomer van 2019 verhuisden we naar een huis met een grote tuin, die helemaal betegeld was. We haalden alle 722 grindtegels eruit, strooiden kiezels, groeven wadi’s en zaaiden rode klaver; volg mijn blog en verwonder je (samen met mij) hoe er steeds meer leven komt in onze natuur-moestuin.

%d bloggers liken dit: