Gluren bij de buren (1)

Ook mijn buurvrouw, een paar huizen verderop, heeft een prachtige greppel in haar achtertuin. Deze greppel is aangelegd door tuinontwerper Inge Slothouber van Het Natuurtalent, nog maar een paar weken geleden. Bijzonder aan dit exemplaar: de keien en het grind vormen een natuurlijke overgang van het gras naar de verhoogde border, mijn buurjongetje kan de oversteek wagen via een spannend bruggetje en, wat ik erg mooi vind: de greppel baant zich een weg dwars door de beschoeiing en loopt uit in de sloot. In deze video wordt het nog duidelijker. Ik stel me voor dat de varens en het siergras er in de komende seizoenen een prachtige (rivier)bedding van gaan maken…

Video: greppel en wadi bij de buren

Nog een wadi bekijken?

Ga Gluren bij de buren (2) en bekijk mijn Greppels en een wadi

Gepubliceerd door suzannehemmer

Tuinvrouw, tekstschrijver en communicatieadviseur met passie voor de zorg én natuur-moestuinen.

4 gedachten over “Gluren bij de buren (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: